επικοινωνΗΣΤΕ μαζι μαΣ

Στείλτε τα μηνύματά σας στο epitropes2010@gmail.com και αγωνιστείτε μαζί μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, μικρά ή μεγάλα.
Ελάτε να συντονίσουμε την πάλη μας από τα κάτω και με αυτοοργάνωση, χωρίς ταμπέλες και χειραγωγήσεις.


Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΓΙΝΕ ΛΕΠΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 

Ενώ, χιλιάδες κόσμου, διαδήλωναν μπροστά από τη βουλή, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ απεργαζόταν μαζί με τους συνεταίρους της, πλέον, της ΝΔ, Πασοκ, Ποταμιού, την καταστροφή του λαού αυτής της χώρας.

Στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού που αντέταξε ένα σθεναρό ΟΧΙ, λίγες μέρες πρίν στο δημοψήφισμα, ήρθε μια πλειοψηφία των εκλεκτών της ντόπιας αστικής τάξης και του διεθνούς κεφάλαιου να περάσει την 3η μνημονιακή συμφωνία. 

Μόνο λίγες φωνές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΟΧΙ που ψήφισαν, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι υστερόβουλα, έσωσαν κάποια προσχήματα.

Μαζί με τον κυβερνητικό θώκο, ο ΣΥΡΙΖΑ, κληρονόμησε και τον κατασταλτικό μηχανισμό της κρατικής βίας, που δεν δίστασε, όπως και οι άλλοι μνημονιακοί προκάτοχοι του, να τον στρέψει ενάντια στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη βουλή.

Όπως και στις προηγούμενες μνημονιακές ψηφοφορίες, έτσι και τώρα ακολουθήθηκε η ιδια δοκιμασμένη συνταγή, που εφάρμοσε πιστά, στα αχνάρια των προκατόχων του ο καθηγητής κ. Πανούσης.

Τόνοι χημικών έλουσαν τους διαδηλωτές και προσπάθησαν να επιβάλλουν την φασιστική σιωπή του "Νόμου και της Τάξης".

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, που και χθες στο Σύνταγμα είχε δυναμική παρυσία, καταγγέλει την μνημονιακή κυβέρνηση, της βίας και της νοθείας της λαϊκής βούλησης, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα καλεί τον λαό να υποστηρίξει, μαζικά και δυναμικά, το ΟΧΙ του 62%.
Το ΟΧΙ αυτό δεν αφορούσε το μέγεθος των αλυσσίδων που θα μας φορέσουν, αλλά την αποτίναξη των δεσμών μας από τους εγχώριους και διεθνείς δυνάστες μας.
Συμπυκνωνόταν στο σύνθημα του πανό του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χθες στο Σύνταγμα:

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ!

Ο λαός θα πρέπει να ξεφύγει από την νοοτροπία της ανάθεσης σε κάποιους άλλους που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό του.
Αυτή η νοοτροπία οδηγεί σε παθητικότητα και δίνει γη και ύδωρ για να μας κυβερνάνε πολιτικοί απατεώνες και πρωταθλητές της κολοτούμπας, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα.
 
Κανείς δεν θα παλέψει για σένα, χωρίς εσένα!
 
Πρέπει, ο λαός, με αυτοοργάνωση και συλλογικά, να δώσει τη μάχη ενάντια και στο νέο μνημόνιο σε κάθε πόλη,  κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις , σε ένα πλατύ μέτωπο, παλεύοντας για: 

  • τη διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, 
  • την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, 
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων  
  • την έξοδο από την ΕΕ των μνημονίων
  • τη παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και κερδοσκόπησαν πάνω στα κόκαλα του λαού.

Καλούμε το λαό, χρησιμοποιώντας σαν εφαλτήριο το μεγάλο ΟΧΙ, του 62%,  να συνεχίσει να παλεύει συντονισμένα και πιο έντονα, για ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να κατακτήσει όλα αυτά που δικαιούται.

 
 
 ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ 111 44



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου