επικοινωνΗΣΤΕ μαζι μαΣ

Στείλτε τα μηνύματά σας στο epitropes2010@gmail.com και αγωνιστείτε μαζί μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, μικρά ή μεγάλα.
Ελάτε να συντονίσουμε την πάλη μας από τα κάτω και με αυτοοργάνωση, χωρίς ταμπέλες και χειραγωγήσεις.


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΔΗΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ



Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα 18/9, το πρωϊ ,το άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες, από τις 9 έως τις 11.30 .

Στο άνοιγμα αυτό συμμετείχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών, οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια και αργότερα προστέθηκαν και οι επιταγμένοι ιδιοκτήτες φορτηγών με επικεφαλής την συνδικαλιστική ηγεσία των γερανοφόρων οχημάτων.


Τόσο οι Επιτροπές Αγώνα , όσο και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διατράνωσαν την πεποίθηση τους για το κοινό των αγώνων τόσο για λεύθερους δρόμους, όσο για φθηνές και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του λαού.

Το κοινό σύνθημα που ακουγόταν συχνά ήταν

ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ.

Ολοι κατανόησαν την μεγάλη σημασία του να βρεθούν τα 3 αυτά φαινομενικά διαφορετικά κινήματα σε επικοινωνία και κοινό αγώνα. Είναι η θανασιμη κρίση του καπιταλισμού, που όντας στην δύση του, επιφυλλάσει την πιό βάρβαρη τύχη για τους εργαζόμενους. Αυτό αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι καί όλα τα λαϊκά στρώματα και συμπαρατάσονται ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Με δειλά βήματα στην αρχή και αποφασιστικότερα στην συνέχεια.


Είναι η δωδεκάμηνη πετυχημένη δράση των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, που μετά και την μεγάλη αυτοκινητοπορεία " Πάμε ΔΕΘ,σηκώστε τις μπάρες!" έδωσε φτερά σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να σηκώσουν μαζί με τις μπάρες και το κεφάλι τους ψηλά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μας.


ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ , ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ δημοτικές εκλογές θα ανοίξει η κυβέρνηση τον φάκελο «Διόδια μέσα στην Αττική», καθώς η χασούρα των επιχειρήσεων που διαχειρίζονται σήμερα την εθνική οδό, από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Σκάρφεια, οδηγεί στα δικαστήρια το Δημόσιο με τους ιδιώτες.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΤΖΑΝΝΕ


Η ελληνοϊσπανικη κοινοπραξία που απαρτίζουν οι εταιρείες ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και «Dragados»-«Ferrovial» έχει προσφύγει σε διαιτησία και ζητά να αποζημιωθεί για τις απώλειες από τις 15μηνες καθυστερήσεις στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στην ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), τη στιγμή που το κίνημα εναντίον των διοδίων δυναμώνει και ψαλιδίζει τα έσοδα ακόμη και από τους σταθμούς που λειτουργούν, όπως οι Αφίδνες. Οι νέοι σταθμοί (συνολικά 12, από τους οποίους 7 εντός των ορίων της Αττικής), αν και προβλέπονται από τη σύμβαση, έχουν «στοιχειώσει» λόγω αντιδράσεων, καθυστερήσεων στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, αλλά και έλλειψης παράπλευρου οδικού δικτύου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις τοπικές μετακινήσεις των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής. Η κυβέρνηση έχει παγώσει προσωρινά τα έργα μέχρι να ξεπεραστεί ο σκόπελος των δημοτικών εκλογών, αλλά έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φόρμουλα για να εγκατασταθεί ο πρώτος σταθμός στον Αγιο Στέφανο -και μάλιστα το συντομότερο δυνατό- έχει βρεθεί.

πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΑΜΕ ΔΕΘ-ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Mοσχατο: Ανοιχτη συνελευση- συζητηση

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ; ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2537.html


Το ερωτηματικό στο post της 23ης Αυγούστου 2010 έγινε ζωντανός εφιάλτης http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_3809.html.
Κλείσανε την έξοδο-είσοδο της εθνικής οδού στο γνωστό Λαϊνόπουλο πράγματι για να ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ.
Η απάντηση είναι στη σύμβαση παραχώρησης της Ιονίας Οδού όπου προβλέπεται ότι: Στους κατασκευαστές της Ιονίας οδού δίδεται προς εκμετάλλευση το τμήμα Αθήνα - Σκάρφεια. Από τις αρχές Ιανουαρίου 2008 άρχισε η είσπραξη των διοδίων από την ανάδοχο κοινοπραξία Hellenic Autopistas στο τμήμα του ΠΑΘΕ από την Κηφισιά και συγκεκριμένα από τον ανισόπεδο κόμβο Μεταμόρφωσης ως τη Σκάρφεια, μετά τα Καμένα Βούρλα, μήκους περίπου 175 χλμ., και στο τμήμα Σχηματάρι - Χαλκίδα, μήκους 11 χλμ. Και στο τμήμα αυτό αυξήθηκαν οι τιμές των διοδίων.
Δηλαδή θα κλείσουν όλη την εθνική οδό μέχρι τον κόμβο της Μεταμόρφωσης και θα βάλουν διόδια σε κάθε ανισόπεδο κόμβο (άρα και στου Ολυμπιακού Χωριού), για να μας τα παίρνουν για λίγα χιλιόμετρα από την Κηφισιά μέχρι τη Μεταμόρφωση( 3.850 μ.). Και όλα αυτά σε ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ και σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ που τον έχουμε πληρώσει όλοι εμείς (και οι γονείς μας και οι παπούδες μας) για να γίνει.Ξυπνήστε, βάζουν διόδια στα σπίτια μας. Σε λίγο θα βάλουν στην Κηφισίας, στη Συγγρού και στο Δακτύλιο.